Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η  πολιτική  λογική του ελληνικού αθλητισμού

  Είμαι , μεσάνυχτα, "παρά πόδα", ωσάν να βαράω σκοπιά γερμανικό νούμερο! Εκεί, λοιπόν, που είναι το μάτι μου ¨"γαρίδα" (που τραγουδούσε κι ο αείμνηστος Μπουλάς με τον Ζουγανέλη), λέω να βάλω να ακούσω ραδιόφωνο (σπάνια το κάνω τον τελευταίο καιρό).

  Πετυχαίνω, που λέτε, μία ραδιοφωνική εκπομπή στο novasports.fm. Είμαστε, χρονικά,στον απόηχο του Μάντσεστερ-Ολυμπιακός: 3-0. Βγαίνει στην εκπομπή ένας τύπος, φίλαθλος του Ολυμπιακού, με   κατηφή διάθεση  κι αρχίζει να ομιλεί περί του άνωθεν ποδοσφαιρικού παιχνιδιού.

  Τί λέει,λοιπόν, αυτός ο τύπος; Απλά, πόσο μικρός ευρωπαϊκά είναι ο Ολυμπιακός, όπως και οι άλλες ελληνικές ομάδες. Σου λέει: "έχεις βάλει δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι και το μόνο σκορ που θέλεις να αποφύγεις στο δεύτερο, για να μην  αποκλειστείς, είναι το 3-0. Εσύ τί κάνεις, λοιπόν; Πας και χάνεις 3-0 και αποκλείεσαι!

  Μετά τις διαπιστώσεις, αρχίζουν οι αναδρομές. Είσαι 15 χρόνια στο Πρωταθλητριών (Champions' League).  Τελευταία φορά (τί τελευταία;μοναδική δεν λες καλύτερα) που πήγες στον προημιτελικό γύρο (στους 8) ήταν πριν 16 χρόνια!  Τελευταία φορά που βρέθηκες στους "16"  ήταν πριν 7 χρόνια, είχες χάσει, πάλι, 3-0 και πάλι από αγγλική ομάδα! "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"!

   Ας κάνουμε, τώρα και τους ωφέλιμους παραλληλισμούς αθλητισμού-πολιτικής. Οι πρόεδροι  των αθλητικών ομάδων, μετά από ευρωπαϊκό αποκλεισμό οραματίζονται και ονειρεύονται. Το ίδιο και οι πρόεδροι των συγκυβερνώντων κομμάτων, μετά από μία καθημαγμένη πορεία της χώρας. Οι πρόεδροι των ομάδων τάζουν νέα πλάνα, νέα σχέδια και φυσικά επιτυχίες και υπερβάσεις. Οι πρόεδροι των συγκυβερνώντων κομμάτων τάζουν "μέρισμα του πλεονάσματος" σε μία ελλειμματική, πλήρως, χώρα! Οι πρόεδροι των αθλητικών ομάδων "πουλάνε ισχύ", εσωτερικά, στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι πρόεδροι των συγκυβερνώντων κομμάτων "πουλάνε ισχύ" στην αντιπολίτευση και στα μικρότερα κόμματα. Τέλος, μετά από δεκαπέντε και πλέον χρόνια, οι ελληνικές ομάδες θα' ναι στο ίδιο χάλι. Το ίδιο και η χώρα, όπως και η ελληνική πολιτική!

Υγ: Μετά από τέτοια αβελτηρία "που κάνει μπαμ" στους έξωθεν παράγοντες, δικαιολογημένα, ελληνική ομάδα μου σε σφάζει κι από πάνω ο κόρακας, όπως δικαιολογημένα, καλή μου χώρα σε κατασπαράσσουν οι γύπες.


                                                                                                                  Ιnnerland
                                                                                                                20-03-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου