Κυριακή 15 Ιουνίου 2014



ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΑΠΙΣΜΑΤΟΣ



  Πολλά χρόνια ακούω να χαρακτηρίζεται, ιδίως, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Στην αρχή δεν έδωσα σημασία! Μετά, άρχισα να αναρωτιέμαι πως μπορεί έντεκα ποδοσφαιριστές, ακόμα και όλοι,ανεξαιρέτως, εθνικής καταγωγής, να αντιπροσωπεύουν όλο το κράτος ή ακόμα κι όλο το έθνος! 

  Μετά το χθεσινό αγώνα της πρεμιέρας του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου , όπου η Εθνική έχασε 3-0 από την Κολομβία, κατάλαβα, τελικά, μετά από τόσα χρόνια, πόσο δίκαιο  είχαν και τι εννοούσαν αυτοί που χρησιμοποιούσαν τον όρο "αντιπροσωπευτικό συγκρότημα " για  την ομάδα ποδοσφαίρου! 
Πράγματι, βλέποντας το χθεσινό αγώνα με την Κολομβία,αντιλήφθηκα πως επάξια αυτήν η ομάδα αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό! Έναν λαό άνευρο, απαθή, με σημαία "τη γουμαροποίηση" και την αρχή της ήσσονος προσπάθειας"! Ένα λαό που ξεχνάει πολύ γρήγορα το στόχο του, όταν αυτός περιέχει εργασία, αλλά που ποτέ δεν τον ξεχνά, όταν αυτός έχει καλοπέραση! Έναν λαϊφστάλι λαό, με τατουαζοβαμμένους μπλαράδες" που ξεπερνούν στο ποζεριλίκι ακόμα και τους Ιταλούς! Ακριβώς, όπως και η ομάδα ποδοσφαίρου. Και μην μου αρχίσετε να μου αραδιάζετε για επιτυχίες και τέτοια, γιατί  οι πολλές επιτυχίες είναι ίδιον του πετυχημένου! Η μία επιτυχία (και συμπτωματική ) είναι ο "φερετζές" του αποτυχημένου!

                                                                                                                 Innerland

                                                                                                               15-06-2014