Σάββατο 19 Απριλίου 2014


ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ





 Ο Όλι Ρεν, αυτός  ο "τιτάνας" της ευρωπαϊκής πολιτικής, έχει παραδεχτεί, μεταξύ των άλλων, πως αν εφαρμόζονταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτά τα μνημονιακά μέτρα που γονάτισαν τον ελληνικό λαό, ο λαός αυτής της χώρας θα ξεσηκωνόταν! Βλέποντας, όμως, τον ελληνικό λαό να μένει τόσα χρόνια άπραγος, πραγματική "στήλη άλατος" σαν τη γυναίκα του Λωτ, άρχισα να κάνω κάποιες λογικές διεργασίες στο μυαλό μου που κατέληξαν σε ένα ερώτημα.

 Το ερώτημα αυτό είναι το εξής:γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκώνεται; Προσπαθώντας να βρω απάντηση στο άνωθεν ερώτημα, έκανα αυτόν το συλλογισμό: καλά, εμάς στην ιστορία μάς έμαθαν για τις τόσες επαναστάσεις και εξεγέρσεις του ηρωϊκού (κατά τ' άλλα) ελληνικού λαού.Επίσης, χρόνια τώρα χλευάζουμε τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, ως κοιμισμένους και ¨άνευ επαναστατικής φλόγας εντός τους"! Άρα για αυτό που συμβαίνει τώρα, ότι δηλαδή "σφυρίζουμε κλαρίνο κλέφτικο" πάνω στο βουνό" (και μάλιστα όχι επαναστατικό) για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν σε μας δύο εξηγήσεις μου ρχονται στο μυαλό.

  Η πρώτη είναι ότι ίσως δεν είμαστε και τόσο επαναστατικός λαός και η ιστορία μας , αναφερόμενη στις πολυάριθμες επαναστάσεις μας είναι , κατά κύριο λόγο, ψευδεπίγραφη! Απορρίπτω, διαρρήδην, αυτήν την εξήγηση, γιατί οι τόσες ιστορικές πηγές, ελληνικές και ξένες, αποδεικνύουν πως, πράγματι, ήμασταν (όχι είμαστε) ένας ηρωϊκός λαός! Άρα , κάτι άλλο συμβαίνει.
   
  Η δεύτερη και επικρατήσασα εξήγηση είναι ότι άλλος λαός ήταν αυτός που κατοικούσε στην Ελλάδα μέχρι το ηρωϊκό 40' και άλλος  λαός κατοικεί ,μεταπολιτευτικά, στη χώρα.

   Τώρα, γιατί διαβρώθηκε ο τωρινός λαός, είναι ένα ερώτημα στο οποίο έδωσε αφοπλιστική και ιστορική απάντηση ένα φιλαράκι. Μου λέει, λοιπόν: "Ξέρεις γιατί έγιναν όλα αυτά"; "Γιατί όλοι δουλεύουν με το στόμα"!

  Αμέσως, σαν "να άπλωσα όλο τον τραχανά" κάτω και είδα την όλη προβληματική κατάσταση της χώρας να περνάει μπροστά μου σαν "τηλεταινία". Ποιοι δουλεύουν με το στόμα;  Οι πλειοψηφία των 900.000 αρχόσχολων δημοσίων υπαλλήλων, που όχι μόνο με το "μπλα μπλα " χωρίς κόπο καθόλου μπήκαν στο δημόσιο, αλλά και με το "μπλα μπλα" διατηρούν θέσεις ή παίρνουν μετατάξεις και προαγωγές σε "φιδότρυπες"!

    Οι διάφοροι "παραπολιτικοί δημοσιοσχεσίτες" δουλεύουν με το στόμα που γυρνάνε από γενικές γραμματείες σε ανεξάρτητες αρχές ή σε αρχές για την ισότητα των φύλων ή ξέρω εγώ για την προστασία της φωλιάς του μπούφου.Μετά βλέπεις , κάτι 26αρηδες που στο βιογραφικό τους φαίνεται ότι έχουν πάρει "αμπαλαέα¨" τις ανεξάρτητες αρχές ή τους οργανισμούς και λες ότι εσύ , τελικά, ως φαίνεται, είσαι άχρηστος που δεν έχεις κάνει ούτε το 1/10 από αυτούς!
  
    Οι "δημαρχοβουλευτάδες" δουλεύουν με το στόμα, καθώς άμα δεν έχεις τι να κάνεις, είναι ωραία και επικερδής μπίζνα να βγαίνεις κάθε τέσσερα έτη δημαρχοβουλευτής!

   Όλες αυτές οι παρασιτικές τάξεις της ελεύθερης οικονομίας που ανθούσαν, κατά την εκσυγχρονιστική περίοδο, δούλευαν με το στόμα. Κάτι διαφημιστές, κάτι χρηματιστές, κάτι "Megaλοι" παρατρεχάμενοι που έπαιρναν άφθονο χρήμα από αεριτζίδικες εταιρείες με δάνεια που προέρχονταν από ελληνικό "λαϊκό χρήμα"!  

    Τέλος οι σφουγγοκωλάριοι του μνημονίου  στην παρούσα φάση δουλεύουν με το στόμα και κάνοντας τα παπαγαλάκια σε κανάλια και ιστολόγια βγάζουν άφθονο μαύρο χρήμα! Να μην ξεχάσω, εν κατακλείδι, και πολλές γκόμενες που "δουλεύοντας με το στόμα" πέτυχαν, αλλά και πετυχαίνουν, ακόμα, να ανήκουν όχι σε μία μόνο από τις ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες, αλλά ενδεχομένως και σε πολλές μαζί.
    
                                                 Αφιερώνεται στο φίλο Μπίλλυ

                                                                     Ιnnerland
                                                           Μ. Σάββατο 19/04/2014
                                           Καλή Ανάσταση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου